Voittajan lämpöhirsitalo Himoksella

Voittajan lämpöhirsitalo Himoksella

Rallin MM-sarjan menestyksekäs kartanlukija Miikka Anttila valitsi loma-asunnokseen PolarHousen lämpöhirsitalon. Himokselle rakennettu 160 neliön lomahuvila on toistaiseksi vuokrauskäytössä ja odottaa Miikan aktiiviuran päättymistä.

Jo suunnitteluvaiheessa otettiin huomioon talon kahtalainen käyttö: vuokrakäytön kulutus ja toisaalta omat mieltymykset. Lopputuloksena on ajaton lämpöhirsitalo, josta Miikka perheineen voi nauttia vielä pitkään.

Tilaa valolle ja avaruudelle

Himoksen golfkentän tontille rakennettu PolarHouse-lämpöhirsitalo istuu hyvin ympäristöönsä. Rinnetontille suunnitellussa talossa on kiviseinäinen alakerta ja kaksi lämpöhirrestä rakennettua yläkerrosta.

Talossa on viehättävän yksinkertaiset linjat ja näyttävä harjakatto. Ruokailupaikan päälle rakennettu erillinen harjakatto antaa persoonallisen lisän huvilan ulkomuotoon.

Koko taloa kiertävä terassi tuo ulkoilman lähemmäksi asujaa. Olohuoneen isot ikkunat puolestaan antavat avaruutta sisätiloihin.

Suunnitteluvaiheessa tavoitteiksi määriteltiin tilava ja komea lomahuvila. Näyttävyyttä löytyy myös maisemista: ikkunoista avautuu näkymät Himoksen laskettelurinteeseen ja kesällä viheriöiville golfnurmille.

Arvokasta yhdessäoloa sisällä ja ulkona

Aktiivinen Himos sopii Miikan koko perheelle. Etenkin laskettelu on perheen lapsien Masin ja Minnin mieleen. Alakerran välinehuoltotiloja käytetään ympäri vuoden.

Ulkoilupäivän jälkeen sopii lämmitellä tyylikkäässä saunassa. Lauteet ovat hemlokkia, muu puutavara on tuijaa. Saunaosaston katossa on käytetty oksatonta Lopella-mäntypaneelia, joka yhdistää ja viimeistelee tyylikkään ilmeen.

Miikan lämpöhirsikodissa on tilaa läheisyydelle: parvelle sijoitettiin koko talon levyinen makuuhuone, jossa koko perhe voi nukkua samassa tilassa. Ratkaisu sopii hyvin talon luonteeseen, jossa paino on arvokkaalla yhdessäololla.