Leppoisaa loma-asumista mummolan aarteiden äärellä

Leppoisaa loma-asumista mummolan aarteiden äärellä

Leppoisaa loma-asumista mummolan aarteiden äärellä

Kahden valtakunnan rajana virtaavan Tornionjoen rannoilla on ollut pysyvää asutusta vuosisatojen ajan. Nykyisin yhä useampi rannan tonteille nouseva rakennus on vapaa-ajan asunto.

Tornionjoen varteen on valmistunut kolmelapsisen perheen PolarHouse-talopaketista rakennettu vapaa-ajan koti – tietysti omakotitalon mukavuuksin.

Lähellä jokea kulkee vilkkaasti liikennöity tie, mutta väliin jää liki kahden hehtaarin tontti, jonka rakentajaperhe hankki kolme vuotta sitten. Maasto viettää jokea kohti niin, ettei huvila näy tielle. Rakennuksen muoto ja korkeus suunniteltiin maastoon sulautumisen ehdoilla.

Laatua ja pitkäikäisyyttä

Arkkitehti Henna Aspegrenin suunnittelema, murretulla harjakatolla varustettu yli sataneliöinen huvila on tavallistakin hartaammin mietitty ja rakennettu vapaa-ajanviettopaikka. Se on tehty perheen pitkäaikaiseksi loma-asunnoksi, jossa vietetään niin paljon laatuaikaa kuin arjen aherrukselta ehditään.

Huvilan arkkitehtuuri on suoraviivaisen selkeä mutta ei tylsä. Rakennus henkii suurta laatua kaikilta sivuilta.

Leppoisaa loma-asumista mummolan aarteiden äärellä

Leppoisaa loma-asumista mummolan aarteiden äärellä

Luksusta sisällä ja ulkona

Murretun harjakaton avulla vaihdellaan rakennuksen sisäkorkeutta. Talon oikealla laidalla on makuutiloja kahdessa kerroksessa. Makuuhuoneita talossa on kolme. Vanhempien makuuhuoneen vieressä on vaatehuone. Parven avonaiseen osaan voi sijata vierasvuoteen. Matalassa osassa on saunatilat.

Takkatulen lämmöstä voi pulahtaa terassin paljuun tai kävellä jokirantaan pystytetylle puomille, verkkaisesti virtaavan suurjoen luonnonrauhaan. Kauniissa miljöössä mieli virkistyy ja virittyy viikonlopun aikana uuteen työviikkoon.

Leppoisaa loma-asumista mummolan aarteiden äärelläLeppoisaa loma-asumista mummolan aarteiden äärelläLeppoisaa loma-asumista mummolan aarteiden äärelläLeppoisaa loma-asumista mummolan aarteiden äärelläLeppoisaa loma-asumista mummolan aarteiden äärelläLeppoisaa loma-asumista mummolan aarteiden äärellä

Energiatehokas, viimeistelty ja valoista

Lähtökohtana oli hoitaa rakennustyöt ja sisustussuunnittelu omin voimin. PolarHouse todettiin sopivimmaksi talotoimittajaksi, koska sen lämpöhirsirakenne tunnetaan energiatehokkuudestaan ja korkeasta viimeistelystään. Seinien ulkoverhoiluksi valittiin hirsipaneelin sijasta moderni UYW-lautaverhous ja sisäpuolelle levypinta. Huvilaan haluttiin omakodin tunnelmallista valoisuutta.

Koska seinärakenteen tiiviyteen voitiin luottaa, lämmitysjärjestelmässä ei haluttu satsata kalliiseen tekniikkaan. Energiamuodoksi valittiin suorasähkö, jota tehostetaan ilmalämpöpumpulla ja varaavalla takalla.

Leppoisaa loma-asumista mummolan aarteiden äärellä

Mummolan aarteita

Sisustukseltaan ideoita pursuva huvila on todellinen oman tiensä kulkija. Monet mummolan ja lapsuudenkodin ikimuistoiset ja rakkaat aarteet ovat saaneet turvapaikan huvilassa. Hellyttävien esineiden tarinat vain vahvistuvat vuoropuhelussa modernin miljöön kanssa.

Sisustuksen punainen lanka on valtava vanhojen pitsien kokoelma, josta kauneimmat on valittu osaksi sisustusta. Pitseillä on verhoiltu kalusteita ja tapetoitu kokonainen seinä, muista käyttötavoista puhumattakaan. Parhaita kahvihetkiä juhlistetaan kultareunaisin ruusukupein ja vanhoin aromilasein.

Kerrosala: 109,6 m²
Huoneistoala: 91,4 m²
Rakennuskokonaisuuteen sisältyy erillinen varastorakennus ja autokatos.

Leppoisaa loma-asumista mummolan aarteiden äärellä