Laatulomia Kittilän Utsun Äijässä

Tyynysniemet asuvat lomallaan avaran mukavasti!

Suurta talotyytyväisyyttä

PolarHouse saattoi keväällä 2012 kirjata toimitushistoriaansa uuden huipputyytyväisen talonomistajan Lapissa – ja tälläkin kertaa Kittilästä, Levin Utsuvaarasta.

Keski-Suomessa asuville Arja ja Markku Tyynysniemelle valmistui Levin Utsuvaaran huikealle näköalatontille komea lämpöhirsitalo. Talon omistajat kiittelevät vuolaasti niin tonttia

kuin taloa ja sen rakentajiakin. Täällä Tyynysniemen uusperheen neljän aikuisen lapsen kumppaneineen ja lapsenlapsineen kelpaa viettää toimeliasta lomaa.

Markku Tyynysniemi on käynyt Levillä jo 25 vuoden ajan ja Arjakin jo yli kymmenen vuotta. Levistä uusine tuttavineen on muodostunut heille toinen koti ja lomataloa rakennettaessakin Kittilän tuttavista oli paljon etua.

Aiemmin Tyynysniemillä oli alppitalo-osake Levillä. Utsuvaaraa ihailtiin loma-asunnon paikkana ja tontti hankittiin heti kun sopiva oli tarjolla. Rauhallisella paikalla sijaitsevan loma-asunnon ikkunasta avautuu näkymät sekä luontoon että Levin rinteille. Rinteiltä lasketellaan lähes kotipihaan asti.

Tyynysniemet viettävät Levillä neljännesvuoden – ruska-aikaankin kolme viikkoa. Talven mieliharrrastuksia ovat hiihto, kelkkailu ja laskettelu. Vaihtelua antavat päiväretket Lapin muihin kohteisiin. Valinnanvaraa Länsi-Lapissa riittää.

”Kaukorakennuttaminen” onnistui loistavasti

Tonttikaupat tehtyään Tyynysniemet halusivat aloittaa heti rakentamisen. PolarHouse–lämpöhirsitaloista oli Markun ja Arjan korviin kantautunut niin paljon positiivisia lausuntoja, että talotoimittajan valinta oli helppoa.

PolarHousen lähetettyä sähköpostitse puolenkymmentä talovaihtoehtoa ja myyjän vierailtua pari kertaa Tyynysniemien kotona syntyi sopiva ratkaisu 1,5 kerroksisesta, lähes 200-neliöisestä talosta.

Rakentajat löytyivät PolarHousen kautta. Pääurakoitsijana toimineen Seipärakennus Oy:n kanssa yhteistyö sujui esimerkillisesti. Etäisyydestä ei ollut mitään haittaa, pienet ongelmat hoidettiin rakentajan, Esa Seipäjärven kanssa puhelimitse ja lopputulos on todella laadukasta katsottavaa.

Käyttäjäkokemukset lämpöhirsirakenteesta vakuuttivat talotoimittajiin tutustuessa ja vahvistusta energiataloudellisuudesta on tullut omien kokemusten kautta. Maalämpöjärjestelmän myötä ylläpitokustannukset ovat yllättäneet positiivisesti.

Tilaa on riittävästi mutta tuskin liikaa!

Reilujen tilojen etuja on paljon. Isollakin porukalla voidaan asua väljästi ja kaikilla säilyy oma yksityisyytensä.

Saunan ja kylpytilojen mitoissa ei ole tarvinnut tinkiä.

Kun varastotilaa on reilusti, kaikki tarpeellinen voidaan lomia varten säilyttää talossa. Ei tarvitse harrastaa edestakaista varusteiden rahtaamista.

Utsuvaarassa asustetaan jo nyt 3-4 kuukautta vuodesta ja käyttöaste varmaan tästä vain kasvaa!

Mesikämmen tehostaa Utsuvaaran Äijän erämaista tunnelmaa! Tyynysniemet ovat monipuolisia erämaaluonnon ystäviä. Siksipä alakerran kunniapaikalle on asetettu Savukoskella vuonna 2004 kaadetun 450-kiloisen karhun talja.