Hengittävyys ei ole enää hirsitalon yksinoikeus

PolarHousen Ekolämpöhirsitalossa on runsaasti jyhkeää puupintaa ja myös lämmöneristeet, sekä tuulensuoja ovat puukuitua. Se on monin tavoin edistyksellinen ja kauttaaltaan korkealaatuisesti valmistettu omakotitalo tai huvila.

Faktoja PolarHouse -Ekolämpöhirrestä

Puun pintasolukoiden ominaisuutta varastoida ja luovuttaa kosteutta sanotaan “hengittämiseksi.”

PolarHouse -Ekolämpöhirsitalossa on jykevä puuverhous myös sisäpuolella. Hirsipaneeli pelkästäänkin toimii mainiona kosteuspuskurina, mutta sitä voidaan tehostaa puukuitueristeellä, Ekovillalla.

Ekolämpöhirren tuulensuoja on myös puukuitulevyä, joten voidaan sanoa, että rakenne on läpeensä puuta. Sisäpinnan tiivistävä ilmansulku on Ekovillan kangasvahvisteista paperia, joka mahdollistaa kuivumisen molempiin suuntiin.

Lämmin ja tuulenpitävä PolarHouse -Ekolämpöhirsitalo

Perinteinen massiivihirsi on rakennusmateriaalina näyttävä ja luonnollinen. Varsinaisena seinän rakennusmateriaalina massiivihirsi ei kuitenkaan ole energiatehokas. Tuuli viilentää yksimassaista puurakennetta tehokkaasti ja hirsiseínän lukuisat saumakohdat heikentävät lämmönpitävyyttä.

PolarHouse -Ekolämpöhirressä yhdistyvät perinteisen hirren ja nykyaikaisen energiapihin rakenteen parhaat ominaisuudet. Myös tuulensuoja on hengittävää puukuitua. Se estää tuulen tunkeutumisen rakenteeseen, mutta päästää kosteuden pois.

Vastuullinen valinta

Puukuiturakenteen hengittäessä sitoutuu samalla ylimääräistä hiilidioksidia ilmasta vähentäen haitallista ilmakehän hiilikuormaa. Myös puukuidun valmistus tarvitsee selvästi vähemmän energiaa kuin useimpien muiden markkinoilla olevien lämmöneristeiden valmistus.

Lisäksi käytettävä raaka-aine on kierrätyksen kautta saatua materiaalia, pääosin sanomalehtipaperia. Puukuitueristeen hiilijalanjälki on mahdollisimman pieni.

Seinärakenteiden vertailu

Klikkaa kuvaa suuremmaksi.

Klikkaa kuvaa suuremmaksi.

Klikkaa kuvaa suuremmaksi.

Jotta massiivihirsiseinä saavuttaisi lämpöhirsiseinän lämpimyyden (U-arvo 0.17) seinän paksuuden pitäisi olla 60 cm

Ekovilla PolarHouse -lämpöhirsitalon lämmöneristeenä

LÄMMIN

Ekovilla tekee talosta lämpimän. Ekovillan lämmin tarkoittaa lämpimän asumisen ja elämisen kokonaisuutta joka tuo hyvinvointia kotiisi, perheellesi ja ympäristölle.

Ekovilla on luonnollista puukuitua. Kuitujen sisällä ja välissä on runsaasti eristävää ja lämpöä varaavaa ilmaa. Kuidut on hierretty ainutlaatuisella tavalla niin, että ne muodostavat kuohkean ja hyvin ilmaa sisällään pitävän, tehokkaan lämmöneristeen.

HENGITTÄVÄ

Talon pitää hengittää kuten sen asukkaidenkin. Puukuitu antaa talosi rakenteiden hengittää tavalla, joka tasaa myös sisäilman kosteuden vaihteluita luonnon omalla menetelmällä.

Kun talon annetaan hengittää, sen hengittäville rakennusosille tarjotaan luonnolliset olot ja talo voi hyvin ja pitkään. Niinpä sama-aineisista puupohjaisista materiaaleista valmistetut talot ovat kestäneet satoja vuosia.

Hirsirakennuksista tuttu puun hengittävyys saavutetaan myös puunkuituja hyödyntämällä, Ekovilla -lämmöneristeellä.

Niin ulko- kuin sisäilmassakin on kosteutta, näkymätöntä vesihöytyä, joka tunkeutuu myös seinärakenteisiin. Siksi on viisasta valita eristemateriaali, joka kykenee käsittelemään ja siirtämään kosteutta luonnollisella tavalla ja toimii sisäilman kosteusvaihtelujen tasaajana.

Ekovilla merkitsee luonnollista kosteuden hallintaa.

EKOLOGINEN

Ekovilla valmistetaan pääosin kierrätetystä puukuidusta, esimerkiksi lukemistasi sanomalehdistä. Kun eristät talosi metsän tuottamalla Ekovillalla, talosi eriste sitoo puukuidussa olevan hiilen käyttöiäkseen itseensä pienentäen osaltaan rakentamisenkin aiheuttamaa hiilijalanjälkeä.

Kun Ekovilla valmistetaan kierrätetystä puukuidusta, myös sen valmistusprosessin kuluttama energia on vähäinen. Mikäli rakennus joskus puretaan, sen Ekovilla-eristeet voidaan uusiokäyttää sellaisenaan lämmöneristeenä, hyödyntää energiantuotannossa muun polttoaineen mukana tai laimentaen maanparannusaineena.

LÄMMIN

Lämpö, turvallisuus ja ekologisuus ovat hyvän elämän rakennusaineita,
joita Ekovilla pyrkii vuosikymmeniä kestäneellä toiminnallaan ja tuotekehitystyöllään edistämään.

Aitona luonnonmateriaalina Ekovilla -puukuitu siirtää luonnon ikiaikaiset ja hyviksi havaitut ominaisuudet osaksi talosi ja perheesi elämää.

PolarHouse -Ekolämpöhirsitalon edut

Klikkaa tästä