Puukuitueriste

Eristäminen puhtaalla puukuidulla

Puukuitueriste on kierrätyskuidusta valmistettu puupohjainen lämmöneriste, joka tulee luonnosta ja siirtää sen ikiaikaiset ja parhaaksi havaitut ominaisuudet osaksi kotia.

Lämmöneristävyyttä ja hengittävyyttä

Puukuitueristeen valtteja ovat hyvä lämmöneristävyys ja hengittävyys.

Puukuitueristeen sisällä on solukko, joka sisältää runsaasti ilmaa ja jossa ilma pysyy paikallaan muodostaen tehokkaan lämmöneristeen. Myös kuitujen välissä on eristävää ilmaa. Kuidut on hierretty ainutlaatuisella tavalla niin, että ne muodostavat kuohkean ja hyvin ilmaa sisällään pitävän lämmöneristeen.

Hengittävät rakenteet toimivat ja kuivuvat turvallisesti molempiin suuntiin, vaikka taloa lämmittää talvella ja vastaavasti jäähdyttää kesällä.

Hiilipankkina koko elämänsä

Puukuitueriste on vihreä valinta. Kun talo eristetään puukuidulla, se toimii hiilipankkina koko elinkaarensa ajan: se sitoo puukuiduissa olevan hiilen käyttöiäkseen itseensä ja pienentää siten myös asumisen hiilijalanjälkeä.

Kierrätettävyyden arvo

Puukuidun voi käyttää uudelleen esimerkiksi lämmöneristeenä ja maanparannusaineena tai palauttaa takaisin luontoon.

Puukuitueristeen valmistusprosessi kuluttaa hyvin vähän energiaa. Puupohjaisilla hengittävillä eristeratkaisuilla on vuosisataiset perinteet ja hyvät kokemukset kestävyydestä.

rajaytyskuva