Polar Houselle uusi toimitusjohtaja ja omistuspohja

PolarHouse Kongas (vas ) Lähdesmäki (oik)

Lämpöhirsitaloja valmistavan PolarHousen perustajat Jussi Kauppi, Hannu Jänkälä ja Juha Mörsäri ovat myyneet yrityksen koko osakekannan. Omistajiksi tulee joukko uusia sijoittajia, ja yrityksen toimitusjohtajana aloittaa KTM Sameli Lähdesmäki.

PolarHouse on valmistanut Keminmaassa taloja ja loma-asuntoja lämpöhirrestä vuodesta 2002 lähtien. Yritys työllistää 22 henkilöä, ja liikevaihto vuonna 2022 oli 5 miljoonaa euroa. PolarHousen toiminta jatkuu omistajanvaihdoksen jälkeen normaalisti, ja henkilöstö jatkaa yhtiön palveluksessa vanhoina työntekijöinä.

Uutena toimitusjohtajana aloittava Sameli Lähdesmäki siirtyy PolarHousen toimitusjohtajaksi kylpyhuonemoduuleja valmistavan Flow Modules Oy:n toimitusjohtajan paikalta. Hän on aiemmin työskennellyt Yhdysvalloissa ja Suomessa toimitusjohtajana meriteollisuusyritys I.S. Mäkinen Oy:ssä. Kuultuaan uudesta mahdollisuudesta hän innostui välittömästi.

”Olemme perheeni kanssa rakentaneet kolme PolarHousen vapaa-ajanasuntoa pohjoisen tunturikeskuksiin. Näiden asuntojen rakentamisen myötä olen täysin ihastunut ja vakuuttunut PolarHousen laadusta. Kun kuulin yhtiön perustajien etsivän jatkajaa elämäntyölleen, kiinnostuin saman tien”, sanoo Lähdesmäki.

Omistajanvaihdoksen myötä PolarHousen perustajat Jussi Kauppi ja Hannu Jänkälä jäävät eläkkeelle lyhyen siirtymäajan jälkeen. Lähdesmäen ohella yritykseen omistajiksi tulee joukko uusia sijoittajia. Uudet omistajat tuovat yritykseen kukin omaa osaamistaan. Uusia omistajia ovat mm. Kaarjoki Oy (Tomi Taipale, Juha Käkönen), Triple Check Oy (Matti Heikkonen), Granholm Invest Oy (Sameli Lähdesmäki), sekä tuotannosta vastaavana johtajana jatkava Juha Mörsäri.

Lapin kasvavassa matkailussa valtava potentiaali

Perinteikkään PolarHousen uudet omistajat näkevät Lapin kasvavassa matkailussa valtavan kasvupotentiaalin. Lapin matkailu nousi jo viime vuonna koronakuopasta ennätysvuoden 2019 tasolle. Kuluvasta vuodesta ennakoidaan kaikkien aikojen kovinta matkailuvuotta Lappiin. Tämä tarkoittaa myös kasvavia investointeja alueen matkailuinfraan. Tulevaisuudessa yrityksen tavoitteena on olla vahvemmin mukana myös suuremmissa kohteissa ja aluerakentamishankkeissa.

”Otan kiitollisuudella ja nöyryydellä vastaan PolarHousen toimitusjohtajan tehtävät. Olen vaikuttunut ennen kaikkea yrityksen osaavasta henkilökunnasta sekä vastuullisesta ja ympäristömyötäisestä arvopohjasta”, sanoo Lähdesmäki.

Juha Mörsäri jatkaa tuotannosta vastaavana johtajana

PolarHousen tuotannosta vastaava johtaja Juha Mörsäri jatkaa tehtävässään ja liittyy uuden emoyhtiön omistajaksi.

”On hienoa, että Jussin ja Hannun kanssa aloitettu työ saa jatkoa uudessa omistuksessa. Olemme kulkeneet yhteistä matkaa yli kaksi vuosikymmentä ja nähneet, kuinka asiakkaat ja perhekunnat ovat päässeet nauttimaan elämästä PolarHousen kodeissa ja loma-asunnoissa. Olen ylpeä siitä, että yrityksellämme on tukeva perusta, jonka päälle on hyvä rakentaa tulevaisuuden kasvusuunnitelmia. Erityisen iloinen ja huojentunut olen pitkäaikaisen ja erittäin ammattitaitoisen henkilöstömme puolesta, työt ja elämä jatkuvat”, toteaa Mörsäri.

Ville Köngäs vaihtaa Olympiakomitean Lappiin

Uudesta omistajaryhmästä Lähdesmäen lisäksi operatiivisessa vastuussa aloittaa myynti- ja markkinointijohtaja Ville Köngäs. Rovaniemeläislähtöinen Köngäs siirtyy tehtävään Suomen Olympiakomitean markkinointijohtajan paikalta.

”PolarHouse on saavuttanut minkä tahansa brändin kannalta olennaisimman asian eli tyytyväisen asiakaskunnan. Myyntiä ja markkinointia uudistamalla saamme energiatehokkaat ja kestävät rakennusratkaisumme yhä laajempaan tietoisuuteen läpi koko Suomen”, toteaa Köngäs.

Lisätietoja

Sameli Lähdesmäki
toimitusjohtaja
[email protected]
040 730 9750

Ville Köngäs
myynti- ja markkinointijohtaja
[email protected]
040 962 5463

PolarHouse valmistaa lämpöhirsielementteihin perustuvia loma-asuntoja ja omakotitaloja. Lämpöhirsirakenteen ansiosta talojen ulkonäkö on vastaava kuin hirsitaloissa, mutta hirsitaloille tyypillisiä puun vääntymistä, halkeilua tai muuta elämistä ei tapahdu. Rakenteen energiatehokkuus on ylivoimainen. Yhtiön tuotanto on Keminmaassa. Alueelliset myyntiedustajat palvelevat Lapissa, Pohjois-Pohjanmaalla, Uudellamaalla, Kymenlaaksossa, Turussa, Kuopiossa, Hämeenlinnassa, Porissa, Mikkelissä ja pääkonttorissa Keminmaassa. Yhtiön liikevaihto on 5 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää 22 henkilöä.