Ekologisk ull

Isolering med rent träfiber

Inhemska träfiberisolering är ett träbaserat värmeisolermaterial som tillverkas av återvinningsfiber. Materialet kommer från naturen och erbjuder dig och ditt hem dess bästa uråldriga och beprövade egenskaper.

Isolerar värme och andas

Fördelarna med träfiberisolering är dess goda egenskaper för värmeisolering och andning.

I fibrerna i träfiberisolering finns ett cellsystem som innehåller rikligt med luft och där luften hålls på plats så att den utgör en effektiv värmeisolering. Även mellan fibrerna finns isolerande luft. Fibrerna är rivna på ett unikt sätt, så att de bildar en porös värmeisolering som effektivt håller luften på plats.

Konstruktioner som andras fungerar och torkar tryggt i båda riktningarna, även om huset värms upp på vintern och kyls ned på sommaren.

Koldioxidbank under hela sin livstid

Träfiberisolering är ett grönt alternativ. När huset isoleras med träfiber fungerar det som koldioxidbank under hela dess livstid. träfiberisolering binder kolet i träfibrerna under hela dess användningstid och genom detta minskar den boendets koldioxidavtryck.

Viktigt med återvinning

Träfiberisolering kan återanvändas som värmeisolering eller för markförbättring eller återbördas till naturen.

Träfiberisolering framställningsprocess förbrukar bara ett minimum av energi. Träfiberbaserade isoleringslösningar som andas har flera hundra år långa traditioner och de har visat utmärkta prov på hållbarhet.

ekologisk-ull